Het gevecht tegen de rommel


Wat je ook doet thuis lijkt het gevecht tegen vuil en rommel steeds opnieuw dezelfde verliezer te hebben... en dat ben jij. Wil je de rollen voor eens en altijd omkeren? Hou dan rekening met het volgende:

- Je kan bij het inrichten van je huis het latere opruimwerk al wat beperken. Zorg bijvoorbeeld voor een een gladde vloerbedekking, bij voorkeur tegels. Met een swiffer heb je al snel al de knoeiboel en vlekken van de rommelige kinderen opgekuist!

- Opruimen doe je natuurlijk nooit vaker dan 1 keer per dag, bij voorkeur ’s avond wanneer de kinderen in hun bed liggen.

- Het is ook belangrijk dat de kinderen duidelijk weten waar ze zich aan moeten houden. Als je hen hun gang laat gaan, dan palmen ze met hun speelgoed al snel heel het huis in! Baken dus jouw territorium af tegen kinderspeelgoed. Het meest comfortabel is wanneer de kinderen een grote slaapkamer hebben of een echte speelkamer, waar ze naar hartelust kunnen doen wat ze willen! Indien ze geen eigen kamer tot hun beschikking hebben, laat je hen na het spelen hun speelgoed opruimen in een hoekje waar het wat minder opvalt of waar alvast niemand over kan struikelen.

- Schaam je niet wanneer bezoek plots over de vloer komt en het thuis wat slordig ligt. Zie het als een charme van kinderen. Je kinderen leven erop los...en dat weerspiegelt zich nu éénmaal in je huis!

- Laat je zo veel mogelijk leiden door de (vaak veel hogere) vuiltolerantie van je partner. Opruimen als hij of zij erover klaagt, is vroeg genoeg. Trouwens misschien begint die dan wel als eerste op te ruimen?

- Let zeker niet op het huis van je buurvrouw, dit zorgt enkel voor frustraties. Bedenk dat wanneer je buurvrouw een properder huis heeft, zij daarvoor zeker geen leuker leven heeft wanneer ze godganse dagen zit te poetsen.

- Stop onmiddellijk met poetsen en opruimen wanneer het mooi weer is! Mooie dagen zijn sowieso al vrij zeldzaam in ons regenlandje dus profiteer je er maar beter van. Een uitstapje met de kinderen geeft je bovendien een veel beter gevoel (zowel achteraf als op het moment zelf). Trouwens wat helpt het om met een barslecht humeur te blijven doorwerken met zeurende kinderen om je heen?

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
BabyBaby conceptstore voo
10% korting op vertoon van Famidookaart...
jeugdatelier Kameleon
korting op 2de lid van gezin....
Juggle Angels
Gelegenheid om te passen, te voelen en de collectie te zien ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo