Zorg dragen voor een huisdier


Tussen 11 en 13 jaar is je kind perfect in staat om voor een huisdier te zorgen! Je kind is er op deze leeftijd van bewust dat de verzorging van een huisdier een bepaalde verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Bijgevolg zal het er dus grotendeels zelf voor kunnen en willen zorgen.

Een huisdier heeft bovendien heel wat voordelen:

- Deskundigen zijn het erover eens dat kinderen met dieren communiceren via het spel. Kinderen spelen met hun hond en raken er zodanig mee vertrouwd dat ze ertegen spreken, hun bekommernissen en angsten vertellen.

- Doordat het een huisdier heeft, ontdekt het kind wat het is om een relatie van afhankelijkheid en verantwoordelijkheid te hebben. Je kind is enerzijds het "baasje" maar anderzijds ook een vriend, een vertrouwenspersoon die het huisdier kan geruststellen en beschermen. Er bestaat zo een relatie van wederzijdse affectie.

Ben je overtuigd? Dan nog enkel een huisdier aanschaffen rekening houdend met volgende tips:

- Om elk risico te vermijden, kan je je kind in de eerste plaats leren dat het altijd respect moet hebben voor dieren. Zeg dat het jullie huisdier nooit pijn mag doen, zelfs al is het maar om te ‘spelen’. Laat volgens dezelfde logica het huisdier niet toe op het bed van je kind te slapen.

- Als je kind last heeft van eczeem of astma, zou het allergisch kunnen zijn aan katten- of hondenhaar. Jammer genoeg zal het hele gezin in dat geval terug afscheid moeten nemen van het huisdier.

- Vraag steeds raad aan je huisarts om ervoor te zorgen dat jullie huisdieren ten gepaste tijde verzorgd en ingeënt wordt (om bv. parasieten te vermijden).

- De levensverwachting van een dier is beperkt dus het zou kunnen dat jullie geconfronteerd worden met de dood van een huisdier.

Als je rekening houdt met deze tips, zal het huisdier je kind (evenals de rest van het gezin) veel plezier kunnen bezorgen. Een huisdier kan voor een kind een echte ‘trouwe vriend’ zijn bij wie het rust en troost kan vinden.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Ballonnenclown Nono
5% korting op vertoon van Famidookaart...
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Abracadabra Magic
Gratis kleine geluidsinstallatie waar nodig, op vertoon van ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo