Zonnebril voor honden: het zoveelste modegadget of een onmisbare bescherming?


Specialisten herhalen regelmatig dat we een zonnebril moeten dragen om onze ogen te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Als dat voor mensen zo is, waarom zouden de ogen van huisdieren dan niet beschermd moeten worden?

De Amerikaanse uitvinders van de "doggels" (samentrekking van "dog" en "goggle" (beschermende bril) vonden in ieder geval dat het tijd was om een zonnebril voor honden op de markt te brengen. Sindsdien worden de doggels is Zweden massaal geproduceerd.

Is dit het zoveelste trendy gadget of heeft een hond een zonnebril nodig?

Doggles lijken op een zwembril: ze hebben 2 oogklepjes met onbreekbaar glas, bedekt met een zachte rand voor het comfort van de hond. Volgens de producenten heeft de zonnebril heel wat voordelen: "Doggles beschermen tegen de zon, wind en puindeeltjes. Alle Doggles ILS (Interchangeable Lens System) hebben polycarbonate lenzen (splinterproof), bieden 100% UV bescherming en hebben een anti-condens laagje. Doggles zonnebrillen hebben een uniek 3 riempjes systeem die ervoor zorgt dat de zonnebril niet in de ogen kan komen en op de neus van de hond blijft zitten. Doggles ILS worden voor verschillende doelen gebruikt. Speur-, reddings- en politiehonden gebruiken hem als bescherming voor de gevaren van de omgeving waarin ze werken. Als bescherming tegen wind, sneeuw, zon, puindeeltjes, tijdens een ritje met de auto of motor. En natuurlijk op de wintersport als bescherming tegen wind, sneeuw en zon maar natuurlijk ook om op de piste de blits te maken."

De doggles worden met twee aanpasbare lintjes op de kop van de hond bevestigd, bestaan in 5 maten en zijn verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren.

Hoewel de doggles hun nut al meer dan bewezen hebben bij honden die reddingsoperaties of zoekacties uitvoeren in gebergten, is het bij ons niet echt nodig om doggles voor je hond aan te schaffen. Tenzij je hond een pijnlijke oogziekte heeft waardoor hij erg gevoelig is aan licht, kunnen doggels voor huishonden bij ons enkel dienen als trendy accessoire.

Als je toch overtuigd bent van het feit dat het echt iets is voor jouw hond, dan moet je er wel rekening mee houden dat je hond niet van de ene dag op de andere graag doggles zal dragen. Er is altijd een bepaalde gewenningsperiode nodig. Je kan doggles bestellen op het internet voor ongeveer € 20.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
De Kleine Zebra
Gratis levering in België en Nederland bij een bestelling va...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Cap Bohan
15%...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo