Regenboog Pieten in Nederland!


In Nederland wordt dit jaar de Sint bijgestaan door gekleurde Pieten. In plaats van de goede oude zwarte Piet hebben de Pieten nu de vreemdste kleuren gekregen: geel, groen, blauw en oranje.

De oorzaak van deze vreemde aandoening? De Pakjesboot is door een regenboog gevaren. De rare Pieten doken voor het eerst op in het Nederlandse Sinterklaasjournaal.

Op weblogs, sinterklaaspagina’s en sites voor jonge ouders op internet regent het inmiddels klachten. Vele kinderen zijn immers totaal verward. Stoute Piet moet immers toch zwart zijn?

Ajé Boschhuizen, eindredacteur van het Sinterklaasjournaal, wijst alle kritiek van de hand. Volgens hem is de omroep helemaal niet door belangenorganisaties onder druk gezet om de knecht van Sinterklaas een ander kleurtje te geven. Het was volgens hem dan ook niet de bedoeling een politiek correct statement te doen. De Pakjesboot is gewoon door een regenboog gevaren. Of de aandoening van blijvende aard is, weet Boschhuizen niet. Benieuwd hoe dit verder gaat aflopen!

Herlinde,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
The Little Gym Antwerpen
Doe een proefsessie en krijg vertoon van uw famidookaart een...
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Karpediem
gratis vormpje om thuis mee verder te experimenteren...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo