Hoe organiseer je een budgetvriendelijk feestje?


Verjaardagsfeestjes geven, het lijkt soms een dure aangelegenheid. Maar het kan ook anders! Lees verder voor budgetvriendelijke ideeën...Een zoektocht in het park

Is er een park in je buurt? Bereid dan een speurtocht voor! Laat de kinderen opdrachten uitvoeren en stuur hen elke keer door naar een volgende opdracht. De opdrachten kan je op voorhand in plastieken kaftjes verstoppen in het park. Nadien wel terug opruimen natuurlijk!

Zijn de kinderen 8 jaar of jonger, laat ze dan samen speuren. Oudere kinderen maken er graag een wedstrijd van: verdeel ze over meerdere groepen en laat ze het parcours in verschillende volgorden afleggen. Dat vraagt wel wat voorbereiding natuurlijk.

De zoektocht eindigt bij de schat! Zo wordt de speurtocht een echte schattenjacht. En de schat is natuurlijk iets lekkers om te eten.

Een zwemparadijs in de tuin

Wil je kind graag een zwemfeestje? Naar een zwembad gaan kost je wel wat en je hebt ook minder toezicht op de kinderen. Als het warm genoeg is kan je van je tuin een zwemparadijs maken.

Versier je tuin, zorg voor muziek en zet je eigen zwembadje buiten. Misschien kan je ook het zwembadje van de buren lenen? Zorg voor waterballonnen en de kinderen amuseren zich grandioos.

Misschien heb je een zeil of grote plastiek liggen? Maak er een schuifbaan van met badschuim. Ook een watersproeier zorgt voor pret!

En tussendoor kan je je gasten verwennen met heuse cocktails bij het zwembad. Makkelijk te maken met grenadine en sinaasappelsap.

Creatief met klei

Een leuk idee voor binnen is om de kinderen te laten kleien. In winkels als De Banier kan je voor een peulschil 10 kilo natuurklei kopen. Zo hou je een hele bende kinderen een paar uur creatief bezig.

Dek je tafel af met plastieken zakken en iedereen kan aan de slag. Heb je nog kinderbestek in huis? Dat kan als ’werkgerief’ dienen! Of gebruik cakevormpjes om in de klei te drukken.

De kunstwerken kunnen ze nadien mee naar huis nemen.

Klassiekers blijven succesvol

Leuke groepsspelletjes oogsten gegarandeerd succes. Denk bijvoorbeeld aan de stoelendans, zakdoek leggen, schipper mag ik overvaren, ...

Ook voor estafettes zijn er eindeloos veel mogelijkheden:
- zaklopen (maar begin dan wel op tijd juten zakken te verzamelen)
- een parcours afleggen met rauwe eieren op een lepel (of gekookte eieren als je omwille van slecht weer binnen moet spelen)
- een parcours afleggen met plastic bekers gevuld met water
- ballonnen met de knieën doorgeven
- tweelingrace (de kinderen worden twee aan twee met de benen aan elkaar gebonden)
- kruiwagenrace (één kind loopt op z’n handen en een ander kind houdt het eerste aan zijn benen vast)

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
ABCzaam
20 euro korting op vertoon van Famidookaart...
Kat & Koe
12 % directe korting op vertoon van je Famidooclub-kaart....
troetels kinderopvang
Voor leden van Famidoo werken wij aan het dagtarief van 22 €...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo