Gedaan met die saaie kerstdiners!


Jij geniet misschien van dat lange tafelen, maar vergeet de kids niet! Plan enkele speciale activiteiten en zo wordt het ook voor hen een leuke dag!De fun begint bij een speciale kindertafel en enkele leuke bezigheden! Is een aparte tafel geen optie, zet dan gewoon alle kindjes samen aan één kant van de tafel van de volwassen.

Kinderkerstfeest: kinderaperitief

Speciale kinderhapjes en -drankjes zijn altijd een winner. Zeker wanneer ze geserveerd worden met de nodige rietjes of parapluutjes. Zijn de kinderen wat ouder, dan kunnen ze helpen met de maken van hun eigen cocktails. Succes gegarandeerd!

Kinderkerstfeest: tafeldecoratie


- Aangepaste tafeldecoratie is een instant sfeerschepper. Vervang het tafelglitter eens door eetbare confetti of decoratie die je in de bakafdeling van de supermarkt vindt.
- Ook leuk zijn een gewoon wit papieren tafellaken en witte papieren servetten en mooie glaasjes met stiften of potloden, zodat de kinderen hun eigen tafeldecoratie kunnen maken.

Kinderkerstfeest: kerstmuziek

Zorg voor aangepaste kindermuziek en breng zo meteen de sfeer erin. Meezingen is toegestaan! Na het eten kan de tafel eventueel aan de kant en kan er gedanst worden?

Kinderkerstfeest: mini-keukenbrigade


- Jonge kinderen helpen vaak nog graag mee in de keuken. Laat ze bijvoorbeeld rondgaan met de aperitiefhapjes. Let maar eens op die fiere gezichtjes.
- Samen koekjes bakken voor bij de koffie is een leuke activiteit voor na het eten. Als je tenminste de extra troep in de keuken geen probleem vindt.
- Worden de cadeautjes na de hoofdmaaltijd geopend? Wedden dat je dan voldoende jonge vrijwilligers vindt om mee te helpen met afruimen? Want hoe sneller de klus geklaard is, hoe sneller het cadeautjestijd is!

Kinderkerstfeest: kerstspelletjes


- Doorbreek het lange tafelen met een leuke familiequiz met vragen over de ooms en de tantes, of met vragen over kersttradities.
- Tussen de gerechten door kunnen er ook gezelschapsspelletjes gespeeld worden of kunnen de kaartspelen op tafel.

Alvast hele fijne feesten toegewenst vanwege de Famidoo-redactie!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Theater de bovenste plank
10 % korting voor leden van de famidooclub op vertoon van li...
Karpediem
gratis vormpje om thuis mee verder te experimenteren...
Inti Washi
Gratis kleine Boliviaanse attentie bij vermelding Famidoo....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo