Vrouwen verdienen nog altijd minder!


Als vrouw krijgen we het steeds opnieuw te horen, en ja hoor, het is nog steeds een feit: vrouwen verdienen nog altijd minder dan mannen en dit voor gelijk werk. Dit blijkt nogmaals uit statistieken van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Volgens het Instituut bedraagt het verschil tussen wat beide seksen verdienen in het totaal 5,8 miljard euro! Niet mis hé! Vrouwen hebben het al moeilijker om werk te hebben. Daarenboven krijgen ze vaker tijdelijke contracten en werken ze vaker deeltijds. Er zijn ook maar weinig vrouwen aan de slag in bepaalde sectoren, zoals de bouw, de landbouw of het transport. Anderzijds blijkt ook dat minder vrouwen doorstoten tot directiefuncties.

Uit het rapport blijkt dat vrouwen instaan voor 43,12% van alle jobs. Toch werken ze slechts 40% van de gepresteerde uren en krijgen ze maar 36,16% van alle gestorte lonen. Het verschil tussen de lonen van mannen en vrouwen wordt geschat op niet minder dan 5,816 miljard euro!!!

In het rapport concludeert men dat vrouwen voor gelijk werk gewoon minder verdienen. Ook kan men volgens het Instituut zien dat bedrijven hun mannelijke werkgevers niet alleen meer betalen, maar dat ze ook meer investeren in de opleiding van die mannen. Mannen kunnen hierdoor meer, langere en duurdere opleidingen volgen.

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Argos Centre for Art and
Korting van 20% op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo