Laat je huid weer stralen met de lente!


Na maanden te zijn blootgesteld aan centrale verwarming en wisselende temperaturen kan de huid deze dagen beslist een extra verwenning gebruiken. We geven je alvast enkele tips mee!

Vrouwen met een gevoelige huidtype hebben het meest te lijden van een winterhuid. De remedie hiertegen is: vocht, veel vocht. Door een gebrek aan vetstoffen kan dit huidtype niet goed water vast houden. Het gevolg? Jeuk, irritatie, rode vlekjes.... Gelukkig kan een zachte, pure crème vol vetstoffen en vochtinbrengers soelaas brengen. Een crème op basis van zink is een echte aanrader bij roodheid en branderige huid.

Bij verwennerij van de huid denk je ook al snel aan de verzorgende maskers. Op dit moment zijn chocolademaskers "hot". Ze zijn niet alleen onweerstaanbaar in geur en smaak, maar bijzonder doeltreffend in het hydrateren en het vernieuwen van het velletje.

Smeer je ook dagelijks in met een bodylotion, liefst na het douchen op een nog vochtige huid. Op die manier worden de nodige stoffen optimaal opgenomen. Ook olie is heel doeltreffend. Het vet dringt beter in en geeft sneller een glanzend uiterlijk.

Ooit zei Liz Taylor: “De ogen, een mooie mond, maar vooral de handen zijn een sieraad voor elke vrouw”. En wie zou het aandurven om deze diva tegen te spreken? Handen hebben nauwelijks talgklieren en het weinige vocht gaat dagelijks verloren. Twee maal per dag smeren met de handcrème is dus zeker geen overbodige luxe.

Eelt en droge voeten verdienen ook een grondige aanpak. Een lauwwarm voetenbadje met wat druppels olie laat de eelt in enkele minuten zacht worden. Nadien kunnen de ruwe plekken afgeschraapt worden met een voetenvijltje. Tenslotte breng je een rijke, voedende crème aan en de open sandaaltjes kunnen bij de eerste zonnestralen opnieuw aangetrokken worden.

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Archeosite en Museum van
Korting van 10% voor de eigenaar en op vertoon van de Famido...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
asbl test
yrdy...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo