Kies je sport!


De zomer nadert en er zijn misschien een paar winterkilootjes waar je binnen een paar maanden liever vanaf zou willen zijn. Behalve een evenwichtige voeding, zal beweging onontbeerlijk zijn om tegen de zomer weer in een strak lijf te zitten.

Het heeft geen zin dat je voor de zoveelste keer een abonnement betaalt in een of ander fitness als je op voorhand weet dat je het binnen 2 weken alweer beu zal zijn... Probeer op zoek te gaan naar de sport die je het meest ligt. Dankzij je enthousiasme zal het veel minder moeite kosten om je favoriete sport vol te houden!

Enkele sportieve suggesties:

- Voor volhouders is wandelen of joggen altijd een goede optie. Wandelen is een basissport die je toelaat je conditie goed te onderhouden en die beroep doe op bijna alle spieren. De voorwaarde is natuurlijk wel regelmaat. Er wordt wel eens beweerd dat regelmatig wandelen je leven kan verlengen! Als je vaak van bestemming verandert, zal je tijdens het wandelen ook mooie plekjes ontdekken dus dat is mooi meegenomen!

- Is wandelen of joggen te saai voor jou en hou je van een beetje meer sentatie? Dan is rollerskaten misschien iets voor jou! Met je rollerskates kan je zowel in de stad als op de buiten mooie tochtjes maken. Rollerskaten is ook een sport die beroep doet op zowel de arm- en de beenspieren. Beginners kunnen wel best even les volgen en hun knieën, ellebogen en polsen beschermen.

- Ben je erg sociaal ingesteld en is het contact met de anderen een motivatie voor jou? Dan is een club iets voor jou! Je kan je inschrijven in een voetbal-, minivoetbal-, basketbalclub,... in functie van je voorkeur. Deze sporten zijn geschikt om je evenwicht te ontwikkelen!

- Zegt het clubgebeuren je niks maar zie je er niet tegen op om alleen baanjes te trekken? Aarzel dan niet om een abonnement te komen bij het dichtsbijzijnde zwembad. Zwemmen is erg goed voor de gezondheid en laat je toe je lichaam om een harmonieuse manier te ontwikkelen. Een zwembroek aan, een zwembril op en je bent vertrokken!

- Heb je zin in iets nieuws? Aarzel dan niet om eens een andere sport te proberen, bv. karate. Het is een sport met heel wat rituelen die zelfbeheersing en seriniteit bevordert. Of misschien is er een andere gevechtssport die je kan motiveren?

Als je het leven al als een sport op zich beschouwt en geen behoefte voelt aan een specifieke lichamelijke activiteit, probeer dan goede, dagelijkse gewoontes te ontwikkelen. Neem de trap ipv de lift, ga eens te voet of met de fiets naar de winkel voor een kleine aankoop ipv met de auto... Alle beetjes helpen!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Lalali
Ontvang 5€ korting op je bestelling met de code FAMIDO...
Zandsculptuurfestival
Korting van 4 euro p.p. op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo