In vorm met eenvoudige oefeningen thuis!


Is het weer dringend tijd om aan de conditie te werken? Eens goed fitnessen kan wonderen doen! Maar een fitness programma is vrij duur en heb je wel de tijd om ten volle te genieten van je abonnement? Wij geven je enkele tips om het tussendoor en goedkoop te doen.

1) Touwtjespringen

Touwtjespringen is helemaal niet exclusief voorbehouden voor kinderen. Het is juist een heel goede manier om je conditie op te drijven, zeker als je er tempo inhoudt. Let wel op de lengte van je springtouw: als je het touw in het midden tegenhoudt met je voet, dan moeten de handvaten tot aan je oksels komen.

2) Arm- en borstspieren trainen

Wil je je arm- en borstspieren wat verder ontwikkelen, maar heb je geen gewichten? Geen nood! Twee volle flessen water kunnen uitstekend dienst doen als gewicht. Je heft ze opzij/omhoog of je duwt ze naar elkaar terwijl je armen een hoek van 90 graden vormen. Een andere manier is pompen: dat kan op de gewone manier of op de aangepaste manier (op handen en knieën, terwijl de voeten van de grond gehouden worden).

3) Steps

Om te steppen heb je echt geen duur fitnesstoestel nodig - hoewel je tegenwoordige eenvoudige en goedkope toestellen kunt kopen voor binnenshuis - de onderste trede van de trap is al voldoende. De beste oefeningen zijn een been laten rusten op de grond, het andere op de trede/doos en al springend de benen van plaats verwisselen of op en van de trede stappen.

Veel sportgenot!

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Studio Prestige
Korting 10% op vertoon van Famidokaart, niet cummuleerbaar m...
Lalali
Ontvang 5€ korting op je bestelling met de code FAMIDO...
Kidsdinge Origineel speel
Bij bestellingen vanaf 75 euro is de levering in België én N...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo