De relatie met de schoonouders


Je kan er wel bibliotheken over vol schrijven: de vaak problematische relatie met de schoonouders. En dan vooral de schoonmoeders! Zij is tenslotte die andere vrouw in jouw partners leven. Zijn eerste grote liefde.

Maar weinig vrouwen hebben echt een geweldige band met hun schoonmoeders die van die aard is dat ze gezellig samen kunnen gaan winkelen, of andere activiteiten samen beoefenen. Vele vrouwen ergeren zich juist dood aan hun irritante schoonmoeders! Het komt zodanig veel voor dat het zelfs een karikatuur is geworden in onze samenleving!

De typische, onmogelijke schoonmoeder is iemand in wiens ogen jij niets goed doet. Jij bent immers te min voor haar zoon, en volgens haar kun je ook totaal niet koken of huishouden. Haar commentaar maakt je gewoonweg gek, maar je kunt (of durft) er ook niets van te zeggen en al helemaal niet tegen je partner. Het is tenslotte dé andere vrouw in zijn leven.

Je partner kan dan nog dol zijn op je. Hij zal zich niet zo snel willen moeien met jullie wrijvingen. Hij kan toch moeilijk zijn liefste mama tot de orde roepen? Er rest je dan nog slechts 2 mogelijkheden: of je accepteert dat je schoonmoeder verschrikkelijk is en negeert het zoveel mogelijk of je gaat de strijd aan.

Is je schoonmoeder echt een ramp? Wellicht spelen onderliggende redenen hier een belangrijke rol. Misschien had ze voordien al een heel goede band met hem en moet zij hem nu ineens delen met een veel jongere concurrente. Die ommekeer kan in het begin voor haar dus heel moeilijk zijn. In dat geval zal je stap voor stap haar vertrouwen en respect moeten winnen. Je kan haar ongetwijfeld plezier doen met een dineetje bij je thuis. Zo toon jij je goede wil en je partner zal dit zeker waarderen. Of je kan ook een keer alleen iets met haar ondernemen. Bijvoorbeeld: samen gaan winkelen of een dagje naar een kuuroord. Dit werkt ongetwijfeld heel relaxerend voor jullie relatie. Probeer ook te achterhalen wat jullie gemeenschappelijke interesses en hobby’s zijn. Binnen de korste keren merk je dat je meer met elkaar gemeen hebt dan je oorspronkelijk dacht!

Valt er nog steeds niets aan te vangen met je schoonmoeder? Dan zal je kordater moeten optreden. Je kan haar wijzen op haar onhebbelijk gedrag. Zeg dat je haar gedrag niet langer aanvaardt en dat zij zich moet neerleggen bij het feit dat jij en haar zoon een stel zijn. Zo’n uitval zal jullie relatie niet echt verbeteren, maar de kans is groot dat zij jou voortaan met rust laat! En dat is toch wat je beoogde, niet? Na verloop van tijd kan ze dan ook beginnen inzien dat ze in het begin wat overdreef. Geef de moed dus zeker niet op!

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Kidsdinge Origineel speel
Bij bestellingen vanaf 75 euro is de levering in België én N...
Hotel The Oak
baby bedje- babystoel en informatiepakket...
Circus!
- Gratis jongleerset...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo