De heilzame effecten van chocolade!


Wetenschappers brengen soms echt wel zéér goed nieuws! Zo zijn steeds meer artsen en wetenschappers ervan overtuigd dat onze Belgische nationale trots, onze overheerlijke chocolade, niet alleen lekker is maar ook gezond! Dat geldt vooral voor de donkere, pure chocolade, die ervoor zorgt dat bloedvaten zich ontspannen, wat de vorming van bloedklonters tegengaat, en zo hartaanvallen helpt voorkomen.

Een Britse arts wil de lekkernij zelfs voorschrijven aan mensen die kampen met hartziekten. Hij vroeg de ethische goedkeuring om een 40-tal hartpatiënten een dagelijks dieet van vier chocolaatjes voor te schrijven, als onderdeel van een gezond dieet. Volgens de professor zou dit duidelijkheid moeten brengen over het steeds sterkere vermoeden dat de flavanolmolecules in pure chocolade hartproblemen kunnen helpen voorkomen.

De Britse studie heeft nog een leuk staartje. Voor het project is chocolade met 85% cacao nodig, wat je in Engeland nauwelijks kan vinden. De donkere Belgische pralines daarentegen komen wel in aanmerking...

En nu maar smullen!!!

Marijke,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Ferme Camelus
twee volwassen tickets gekocht voor 1 kind binnenkomst aange...
Lalali
Ontvang 5€ korting op je bestelling met de code FAMIDO...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo