Zalig zomers toetje


Maak gezelig samen een typisch Amerikaans toetje!Toch nog een beetje mooi weer in het vooruitzicht deze laatste vakantieweken. En om die zalige zomeravonden nog leuker af te sluiten, kunnen jullie gezelig samen een typisch Amerikaans toetje maken!

S’mores
S’mores is de afkorting van ’some mores’: zo lekker dus dat je er snel nog meer van wil eten. Het is een typisch Amerikaans zomertoetje dat boven een kampvuurtje of de BBQ gemaakt wordt.

Hoofdbestanddeel zijn gegrilde, zalig zachte marshmallows. Op zich zijn ze natuurlijk al zoet en zacht, maar wanneer je ze op een stokje even boven het vuur laat grillen, worden ze zo smeuïg zacht. Je kan ze gewoon zo opeten en dat gebeurt bij de eerste poging wel vaker, omdat je gewoon niet kan wachten om die eerste te proeven! :-)

In hun smeuïge toestand laten zich makkelijk tussen twee koekjes samendrukken.

In het originele Amerikaanse recept leg je tussen de koekjes ook nog stukjes chocolade. Wij maakten het ons makkelijk en namen koekjes met een chocolade bovenlaagje.Dus koekje met chocoladelaag naar boven, marshmallow en dan weer een koekje erop, maar dan met het laagje naar beneden.

Wil je een gedetailleerde beschrijving nalezen, dan kan dat hier.

Smullen maar!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
GreenCity Tours
Op vertoon van Famidookaart, gratis bijkomende verzekering d...
Waterburcht Pietersheim
€ 2,00 i.p.v. € 2,50 per volwassene € 6,0...
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo