Vier maaltijden voor een evenwichtige voeding


Een goede voeding is essentieel voor de gezondheid. Niet altijd even simpel om dit te begrijpen wanneer men slechts een kind is. Daarom moeten de ouders waken over een evenwichtige voeding van hun kind. Gezonde gewoonten leer je al aan wanneer je nog piepjong bent! Hoe?

Een goede maaltijd begint met een uitgebreid ontbijt. Na een nacht slaap - ongeveer 15 uren met een nuchtere maag - mag je deze maaltijd ten alle prijs niet overslaan! Zelf al ben je uiterst gehaast of heb je geen honger. Je hebt nood aan een warme drank om je te hydrateren, vitaminen binnen te krijgen (met fruit of een verse fruitsap) en calcium (melkproduct). Zo vermijd je het gekende dipje rond 11h.

Rond de middag is het tijd voor het middagmaal. Deze maaltijd staat in voor 30 à 35% van de energie die je dagelijks binnenhaalt. Thuis of op school, warm of boterhammen, deze maaltijd moet ook perfect evenwichtig zijn. Daarvoor moet een voedingsmiddel uit elke basisgroep aanwezig zijn (melkproducten, vlees, vis of eieren, vetten, fruit en groenten, suikers, zetmeel en dranken)

Na school mogen de kinderen hun vieruurtje opeten. Of je kind hier echt nood aan heeft? Het blijft eerste en vooral een plezier. Een vieruurtje kan ook de nood aan energie invullen tussen het middag- en avondmaal. Een evenwichtig vieruurtje vermijdt ook allerhande versnaperingen vlak voor het avondmaal!

’s Avonds sluit het avondmaal de dag af. Meestal wordt deze maaltijd thuis met de andere gezinsleden genomen. Het is de ideale gelegenheid om eens samen te zitten. De jongsten kunnen ook nieuwe voedingsmiddelen ontdekken. Tijdens het avondmaal kunnen tekorten van overdag ook perfect opgevangen worden. Wanneer men ’s middags vlees en groenten at, kan men ’s avonds wat meer zetmeelproducten eten.

Wil je hierover meer weten? Consulteer dan onze rubriek Voeding. Je vindt er allerhande originele recepten, raadgevingen van onze diëtiste, complete menu’s,... Kortom, je vindt er alle antwoorden op je vragen rond voeding.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
FeliXart Museum
Korting van 20% op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo