Mijn kind is dik!


Is je kind aan de wat de dikkere kant? Vraag dan aan de kinderarts om eens zijn reëel gewicht te berekenen i.v.m. zijn grootte en gewicht. Het enigste antwoord op overgewicht is goed waken over een evenwichtige voeding.

Zorg daarom voor een gevarieerde voeding zonder daarom deegmiddelen of zetmeel te bannen. Deze zijn immers onmisbaar voor de groei van je kind. Bovendien is je kind veel te jong om een regime te volgen. Vermijd wel zoveel mogelijk suiker, die is namelijk vijand n°1! Snoep, taart, gesuikerde fruitsap,... hou je best zo ver mogelijk verwijderd. Zit je kind constant aan iets te knabbelen? Met groeten en fruit kan je ook leuke knabbelhapjes klaarmaken.

Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat je kind voldoende actief is en aan sport doet. Hierdoor voelt je kind zich ook gegarandeerd beter in zijn vel!

Kijk ook of er geen onderliggende psychologische redenen zijn voor het overgewicht. Snoepen is vaak een troostmiddel. Voelt je kind zich niet goed of is die onzeker? Soms probeert je kind hiermee gewoon aandacht te trekken.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Kralenenzo
Leden van de famidooclub krijgen op vertoon van de kaart 5% ...
Juggle Angels
Gelegenheid om te passen, te voelen en de collectie te zien ...
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo