Het belang van een goede hygiëne


Het belang van goed je handen te wassen voor etenstijd kan moeilijk overschat worden. Toch zijn er vandaag te weinig volwassenen die ook zelf het goede voorbeeld geven voor hun kinderen. In een tijdperk van fastfood waar eten met de handen weer absoluut kan, moet je beslist weten waarom het zo belangrijk is je handen te wassen...

Via de handen kunnen bacteriën en schimmels het makkelijkst worden doorgegeven. De verspreiding van de kiemen gebeurt bij kleine kinderen in 75% van de gevallen wanneer ze de handen naar de mond brengt. Als je weet dat peuters die handeling ontelbare keren op een dag verrichten, moet het een reflex worden om de handen te wassen.

Want sowieso zijn kinderen, en vooral de kleinsten, gevoeliger voor infecties. Hun immuunsysteem is immers nog niet zo sterk ontwikkeld als bij een volwassene. Bovendien worden ze ook meer blootgesteld aan allerhande bacteriën doordat ze de wereld ontdekken door alles in hun mondje te steken.

Daarom is het belangrijk dat je je handen regelmatig wast. Vooral in volgende gevallen: voor het eten, vooraleer je naar het toilet gaat, vooraleer de baby te verschonen, nadat je je neus gesnoten hebt, voor het koken,...

Om je handen goed te wassen gebruik je best een vloeibare zeep en wrijf je zorgvuldig je handen proper. Gebruik best een milde en anti-allergische zeep. Veelvuldig gebruik kan immers irriterend werken. Als je de voorkeur geeft aan zeep, spoel die dan goed af na gebruik zodat hij geen voedingsbodem voor allerhande bacteriën wordt. Om de handen af te drogen zijn papieren servetjes voor éénmalig gebruik het meest aangewezen. Zoniet, volstaat het de handdoekjes regelmatig te vervangen. Anders zijn je handen meteen weer besmet met allerhande bacteriën.

Herlinde,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Waterburcht Pietersheim
€ 2,00 i.p.v. € 2,50 per volwassene € 6,0...
Aikidoe - Aikido voor kid
10% op vertoon van Famidookaart...
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo