Eten jullie genoeg groente? Doe de test!


Nu een nieuw jaar voor de deur staat, is het een perfect moment om de groentetest voor jou en je kind te doen!Een nieuw Amerikaans onderzoek komt met vreselijke resultaten: slechts 1 Amerikaan op 10 eet elke dag fruit en groenten. De anderen eten gemiddeld slechts 12% van de aanbevolen hoeveelheid fruit en 9% van de aanbevolen hoeveelheid groente.

Onze redactie vroeg zich meteen af of wij Vlamingen beter scoren. Niet echt... De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen...

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten bedraagt 300 gram. Slechts vijf procent van de Belgische bevolking haalt deze aanbeveling. Gemiddeld nemen we dagelijks ongeveer 145 gram groenten op. De belangrijkste reden: we overschatten ons groenteverbruik. Als je echter je groenteverbruik begint af te wegen op een weegschaal, besef je pas hoeveel 300 gram effectief is. Het gaat doorgaans over veel meer dan we zouden denken.

Door een groentetest in te vullen, krijg je als mama zicht op jullie groenteverbruik en dat van je kinderen. Daar zijn ook tips te vinden om het groenteverbruik te doen stijgen!

Foto: via pixabay

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
De Luisterlezer
Bevoegdheid van de organisator. Voor boeking: af te spreken....
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Kat & Koe
12 % directe korting op vertoon van je Famidooclub-kaart....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo