Drinkt jouw kind voldoende water?


Kinderen lijken haast constant in beweging. Dat betekent dat ze ook veel water nodig hebben!Wist je dat een kind van 10 jaar oud en 30 kg minstens 1 liter water per dag nodig heeft? En dat naast het vocht wat je uit je eten haalt!

Het is dus belangrijk dat kinderen op vaste tijdstippen voldoende water drinken; thuis én school! Gelukkig stimuleren de meeste scholen het water drinken en zijn enkel drinkbekers of flesjes met water toegestaan.

Water drinken tijdens de pauzes en het lunchmoment bevordert bovendien ook de concentratie!

Omdat je er vaak weinig controle over hebt hoeveel je kinderen tijdens de schooluren drinken, kan je er wel voor zorgen dat je er een vaste gewoonte van om samen met je kinderen ’s morgens een glaasje water bij het ontbijt te drinken!

Vergeet jezelf ook niet en zorg ervoor dat je steeds een flesje water of drinkfles bij je in de buurt hebt staan. Als volwassene heb je immers 1,5 tot 2 liter water per dag nodig.

Ben je een koffieleut? Dan doe je er goed aan een glas water voor je koffietje te drinken. Koffie heeft net zoals alcohol immers een vochtafdrijvend effect op je lichaam.

Fotorechten: stockimages via FreeDigitalPhotos.net

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Camily's
Voor Famidoo's leden, ontvang een kadobon van 5€ (geld...
Olleke, de sprookjeswinke
Korting van 5% op vertoon van Famidookaart...
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo