Tips voor een geslaagd slaapfeestje


Slaapfeestje op de agenda? Dan heb je vast wat aan onze tips!Je hebt je kind zijn eerste slaapfeestje beloofd, maar je kijkt er wat tegen op, omdat je horrorverhalen gehoord hebt over kinderen die niet willen slapen, of kunnen slapen omdat ze het allemaal te spannend vinden of kinderen met heimwee, ...

Misschien heb je wel geen flauw benul hoe zo’n feestje er hoort uit te zien?

Tip 1

Alles begint naturlijk met een uitnodiging! Zet heel duidelijk op die uitnodiging wat de gasten allemaal dienen mee te brengen, want je hebt vast niet voor elke gast een kussen of een matras.

Denk naast slaapgerief verder ook aan toiletgerief en tandenborstels! En voorzie eventueel wat extra spullen voor kinderen die toch iets vergeten zijn.

Laat de ouders van de gasten ook duidelijk weten wanneer het feestje begint en wanneer idereen de volgende dag weer opgehaald kan worden.

Vergeet de telefoonnummers van de ouders van de gasten niet te noteren, want misschien is er wel een noodgeval of heeft één van de gasten toch te grote heimwee...

Tip 2

Nodig voor de eerste keer niet te veel vriendjes uit! Begin met een stuk of drie, die je makkelijker de baas zal zijn. Als je meer ervaring hebt of de kinderen al wat ouder zijn, kan je eventueel al wat meer kinderen uitnodigen.

Alles hangt er natuurlijk ook van af hoeveel plaats je thuis hebt. Kan je alle kinderen wel te slapen leggen in de kamer van je kind? Of misschien moet je wel een andere kamer hiervoor vrij maken?

Richt de slaapplaats gezellig in met extra dekentjes of kussentjes. Denk ook aan extra lampjes of een nachtlampje, zodat kinderen zich ’s nachts beter kunnen oriënteren of de weg naar het toilet makkelijker vinden,

Mooi bedlinnen en kinderkamer decoratie vind je bij De Kleine Zebra!

Tip 3

Zorg ’s avonds in het uur voor het slapengaan dat de kinderen niet te veel meer snoepen of niet te zwaar meer eten. Anders blijven ze langer dan jij voorzien had ’energiek’.

Bespreek ook duidelijk met de kinderen om hoe laat het slaaptijd is en dim zo nodig vanaf een bepaald uur de lichten of schakel op zaklampen over. Als ze het te bont maken, kan je vanaf een bepaald tijdstip ook gewoon bij hen gaan liggen.

Tips 4

Altijd leuk zijn spelletjes en knutselactiviteiten in het slaapthema:
- kussengevecht houden; misschien zorgen dat het er niet al te wild aan toe gaat
- pyjama-catwalk waarbij iedereen zijn nachtkleding showt
- een film in pyjama en slaapzak kijken is natuurlijk ook altijd leuk
- dromenvangers knustelen; even googlen of op Pinterest zoeken en je vindt de mooiste voorbeelden
- of laat kinderen slaapknuffels maken of versieren

Tip 5

Na de feestnacht volgt natuurlijk een lekker ontbijtje. Misschien kunnen jullie wel samen koffiekoeken bakken met bladerdeeg?

De dag beginnen met ochtendgymnastiek is ook een goed idee!

Veel succes!

Foto: Bloomingville Kids via De Kleine Zebra

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Inti Washi
Gratis kleine Boliviaanse attentie bij vermelding Famidoo....
Kat & Koe
12 % directe korting op vertoon van je Famidooclub-kaart....
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo