iPad stress


Zit jij soms ook met je handen in het haar wat het iPad-gebruik van je kids betreft?Omdat iPad en iPhone ’relatief’ nieuwe platformen zijn, hebben heel wat ouders vragen over de manier waarop ze hun kinderen het toestel mogen laten gebruiken. En vooral: hoe lang! Ketnet stelde daarom met specialisten een lijstje op met tien tips en suggesties.

Tip 1
Omgaan met media en technologie is een belangrijke vaardigheid bij kinderen. Scherm je kind dus niet af. Heb je zelf geen tablet, maak je dan geen zorgen, je kind leert op een andere manier ook dezelfde vaardigheden.

Tip 2
Toon interesse in wat je kind doet. Maak van het tabletgebruik een gezamenlijk moment.

Tip 3
Als je niet meedoet, is het belangrijk altijd in de buurt te blijven om een oogje in het zeil te houden en te helpen waar nodig

Tip 4
Maak goede afspraken met je kind rond het gebruik van de tablet; je kan bijvoorbeeld een "schermvrije dag" afspreken

Tip 5
Eén tot twee uur schermgebruik (Tablet, TV, computer,...) per dag is een goede maatstaf, opgedeeld in bijvoorbeeld blokken van 10 minuten.

Tip 6
Geef zelf het goede voorbeeld: beperk de tijd die je zelf spendeert op tablet/smartphone. Laat je telefoon niet de hele dag je live gesprekken onderbreken.

Tip 7
Laat de tablet geen makkelijke oplossing zijn om je kind bezig te houden; bepaalde vaardigheden leert je kind nog altijd het best op de "ouderwetse" manier (buitenspelen, met blokken spelen, ravotten, sociaal contact, etc.)

Tip 8
Je kan je tablet beveiligen maar moedig je kinderen vooral aan om het te komen vertellen als er iets vreemds is.

Tip 9
Een goede app is een app die in balans is met de verschillende impulsen: korte spelletjes, korte filmpjes, etc... Daarnaast stimuleert de app je kind om bepaalde vaardigheden bij te leren.

Tip 10
Lees vooraf reviews (opsites zoals mijnkindonline.nl en mybee.nl) vooraleer je je kind met een app aan het werk laat gaan. ()

Deze tips en meer info zijn ook te vinden op www.ketnetvoorouders.be.

Bron: knack.be

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
BRANDSPORT - Adventure &
Korting 10% pp op vertoon van de Famidookaart....
Internationale Tweedaagse
Kinderen tot en met 12 jaar betatelen slechts € 3. Led...
Het Clockarium, Museum va
Gratis voor kinderen op vertoon van Famidookaart....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo