Geschenktip: krom-kommers


Op zoek naar leuke cadeautips voor Sinterklaas en Kerst? Leg dan eens krom-kommers in je winkelmandje!Wist je dat 10% van alle groenten en fruit gewoon wordt weggegooid, omdat ze niet mooi genoeg zijn, terwijl er niks mis is met hun smaak? Kromkommer is een organisatie die samen met PlanToys de Wonky Veg & Freaky Fruit onder de aandacht wil brengen. Hun liefde voor ’kromme’ fruitjes en ’gekke’ groente resulteerde in een heerlijk setje met houten fruit en groente om in te snijden, aan elkaar te plakken en eindeloos mee te spelen.

Op een speelse manier wordt zo voedselverspilling aangekaart. Met deze kromme groeten, gek fruit-speelset leren kinderen immers dat imperfecte vormen niet gelijk staan aan minder plezier. De set bestaat uit 5 snijbare fruitjes en groenten: een appel, peer, wortel, tomaat en komkommer en een mes - ideaal om oog-handcoördinatie te verfijnen. Je kan ze snijden, schillen, aan elkaar plakken en weer uit elkaar halen.

Bij het speelgoed zit ook een boekje ’Het avontuur van meneer Tweebeenpeen’ dat vertelt waarom sommige wortels soms twee of zelfs drie benen hebben én dat deze net zo lekker zijn. Super leuk én educatief!

Voor elke set Wonky Fruit & Vegetables die verkocht wordt schenkt PlanToys 1 euro aan Kromkommer om hen te steunen in hun werk tegen voedselverspilling.

Te koop bij o.a. De Kleine Zebra

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Recreatiedomein De Wouter
korting van 20% op vertoon van Famidookaart...
Peps binnenspeeltuin voor
10% voor speeltuinen. Voor verjaardag en kastelen huren een...
ponyplesure vzw
op vertoon van de famidookaart 2,50€ korting...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo