Bij meer dan 2 uur TV per dag, krijgt je kind bredere heupen


Kinderen die meer dan 2,5 uur per dag televisiekijken, krijgen bredere heupen en minder spieromvang.Laat ons er geen doekjes omwinden; televisie is niet goed voor kinderen. De resultaten van een Canadees onderzoek bewijzen het nog maar eens!

Bredere heupen door televisiekijken

Kleine kinderen die veel televisiekijken, worden later dikke volwassenen. Tot die bevinding kwamen Canadese wetenschappers van de Universiteit van Montreal.

Elk uur televisiekijken heeft een invloed op je lichaamsgewicht en beweeglijkheid als volwassene. Hoe langer kinderen op jonge leeftijd voor de buis zitten, des te groter is hun heupomvang tegen hun tiende levensjaar.

De universiteit van Montreal vroeg de ouders van meer dan 100 kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 2,5 jaar naar hun televisiegedrag. Op latere leeftijden onderzochten ze de heupomvang en beweeglijkheid van de kinderen.

Daaruit bleek dat de spierkracht van kinderen die langer televisie keken, verminderde. De heupomvang nam volgens de wetenschappers toe: een kind, dat op 4,5 jaar 18 uur per week voor de buis zat, had op zijn tiende levensjaar gemiddeld 7,6 millimeter meer heupomvang dan een kind dat geen televisie had gekeken.

2,5 uur per dag voor televisie is al teveel!

Volgens de ouders bracht 15 procent van de kinderen wekelijks 18 uur per week voor televisie door. Aan het begin van het onderzoek, op de leeftijd van circa 2,5 jaar, zaten de kinderen al gemiddeld 8,8 uur per week voor de buis of langer dan 1 uurtje per dag.

Wat ook opviel; vooral kinderen van wie de vader ’s avonds, ’s nachts of in het weekeinde werkte, hadden een verhoogd risico op overgewicht. De wetenschappers vermoeden dat er een verband is tussen de werktijden en de kook- en voedingsgewoonten binnen het gezin.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
KITTY kidsystems
Bij het leggen van een geboortelijst en op vertoon van de Fa...
Recreatiepark 't Fonteint
Geen kortingl!...
Internationale Tweedaagse
Kinderen tot en met 12 jaar betatelen slechts € 3. Led...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo