Waarom laagjes helpen bij koud weer!


Het is koud buiten en dat vraagt om gepaste kledij, want we willen niet dat onze kinderen kou lijden. Weet dat laagjes beter verwarmen dan één dikke laag!Je hebt vast al wel gehoord dat vele laagjes kleding beter warm houden dan één dikke laag. Maar waarom is dat zo?

Wel verschillende dunne, warme lagen over elkaar zorgen voor een betere isolatie. Bovendien heeft elk van die laagjes een specifieke functie:

- 1) De basislaag die je op de huid draagt, moet van een ademende stof zijn, zoals wol, zijde of synthetische stoffen speciaal hiervoor ontwikkeld. Deze stoffen helpen bij het opnemen van vocht/zweet en het droog houden van de huid.

- 2) De volgende laag is een tussenlaag en moet voor isolatie zorgen door de lucht dicht tegen je lichaam te houden. Fleece is hier de perfecte stof voor! Of wol en dons. Afhankelijk van de buitentemperatuur kan je kiezen voor één of meerder tussenlaagjes.

- 3) De buitenste laag moet je buiten beschermen van wind, regen of sneeuw, maar tegelijkertijd ook vocht in de vorm van zweet afvoeren.

Het voordeel van die laagjes is ook dat je heel gemakkelijk een laagje kan uitdoen wanneer je het te warm hebt en daarna weer aan doen wanneer je weer afgekoeld bent.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
DH&H bvba
Klanten van Famidoo mogen gratis parkeren. Op vertoon van uw...
Huppeldepup
- € 20 bij aankoop van een trampoline...
BabyBaby Megastore for Ba
10% op vertoon famidookaart . Niet geldig op promoprijzen en...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo