Onze nieuwe pup bijt de kinderen om te spelen. Hoe leer ik dit af?


Je pup bijt nog niet door en doet je kinderen dus ook geen pijn, maar toch wil je hem die vervelende eigenschap zo snel mogelijk wil afleren.Waarom bijten puppy’s?

Bijten en trekken is bij een puppy heel normaal gedrag. Op die manier ontdekt een pup de wereld rondom hem. Het doet geen pijn en echte schade kan hij met zijn kleine tandjes ook nog niet aanrichten. Het is wel belangrijk dat je een puppy het bijten afleert, want een volwassen hond kan namelijk wel serieus wat schade aanrichten of iemand pijn doen.

Hoe puppy’s het bijten afleren?


- Je kan een pup het bijten afleren door hem te leren dat bijten pijn doet. Wanneer je puppy je wil bijten, schreeuw je luid ‘au’ of ‘nee’, zodat hij zich verschrikt en voelt dat hij te hard gebeten heeft. De volgende keer doet hij het dan normaal gezien wat zachter en na een paar keer misschien al wel niet meer. Is dat niet het geval, laat hem dan opnieuw voelen dat het bijten pijn doet. Je kan ook even alleen laat, zodat hij op een andere manier voelt dat bijten niet leuk is.
- Zet deze handelswijze consequent door, want je puppy met dit gedrag met bijten gaan associëren en het bijten zo afleren.
- Beloon je pup voor zijn goede gedrag met een hondenkoekje en zorg dat hij speeltjes heeft waar hij wel mag op bijten.

Succes!

Er nog steeds niet uit of jullie al dan niet een puppy of een ander huisdier moeten nemen? Dan brengt ons overzicht misschien wel raad!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Lalali
Ontvang 5€ korting op je bestelling met de code FAMIDO...
Kleuterstad
4,50€ ipv 5€ op weekdagen en 5€ ipv 6̈́...
BRANDSPORT - Adventure &
Korting 10% pp op vertoon van de Famidookaart....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo