Mijn kleuter wil geen tanden poetsen!


Huilbuien, stampvoeten en schreeuwen. Je kleuter wil geen tanden poetsen. Wat nu?Is een melkgebit zo belangrijk dat tanden poetsen een ruzie waard is? Het antwoord is jammer genoeg ja.

Je kind moet immers van kleinsaf aan leren dat tanden poetsen belangrijk is. Een goede mondhygiene voorkomt infecties. Maar gezonde tanden helpen je kind ook aan een gezond zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Je kind in een houdgreep moeten vasthouden om tanden te kunnen poetsen, komt vaak genoeg voor. Maar het is toch leuker met deze technieken;

Hoe ruzie bij het tanden poetsen voorkomen?

- Stap samen naar de winkel en kies een leuke tandenborstel uit. Er zijn heel wat kindertandenborstels met figuurtjes, met muziek... Laat je kind zelf kiezen met welk tandenborstel tanden poetsen leuk is. Ook een elektrische tandenborstel helpt sommige kinderen te overtuigen (zeker als mama of papa er ook eentje hebben).

- Mama poetst eerst. Daarna kan je kleuter zelf nog wat poetsen. Verzin een liedje om de tanden samen te poetsen. Of een verhaaltje.

- Neem je kind mee naar de tandarts die uitlegt waarom het zo belangrijk is.

Tips van lezeressen

- Op de redactie heeft een mama een zelfgemaakt liedje waarbij de kleuter niet alleen leert tanden poetsen, maar ook leert tellen. Ze tellen immers meerdere keren lachend tot tien - om Mijnheer Bacterie te zien ;)

- Een lezeres vertelde dat ze alles wegpoetst wat men die dag eet - boterhammen, boontjes, kaas --- en soms zelfs een tijger of olifant!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Peps binnenspeeltuin voor
10% voor speeltuinen. Voor verjaardag en kastelen huren een...
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo