Het regent! Speel ’exquisite corpse’


Een troosteloze dag met een grijze hemel? Breng sfeer in huis met het spel ‘exquisite corpse’, bij sommigen ook bekend onder de Franse benaming ‘cadavre exquis’.Gekke zinnen

‘Exquisite corpse’ is een techniek die gebruikt wordt om gezamenlijk een verhaal vertellen. Alle spelers schrijven mee, door telkens voort te bouwen op wat de vorige schrijft. Alleen zien de deelnemers niet waarop ze verderbouwen, met hilarische verzen tot resultaat!

Geef een pen en papier aan elke deelnemer. Ieder schrijft bovenaan het onderwerp van een zin op. Dan plooit eenieder zijn blad om en geeft het door. Zonder te weten wat het onderwerp is, schrijft de tweede een werkwoord. De papieren worden weer gevouwen en doorgegeven om op de derde rij een adjectief (bijvoeglijk naamwoord) te schrijven. En zo gaat het door. De vierde regel wordt een substantief (zelfstandig naamwoord). Dan nog een plaatsbepaling, een tijdsbepaling, kies maar wat...

Als de zinnen compleet zijn, leest elke deelnemer het blad dat hij vasthoudt hardop voor. Slappe lach gegarandeerd!

Een basiskennis van grammatica is dus wel handig, maar je kan je kinderen helpen door vragen te stellen als wie? wat? waar? wanneer?

Grappige tekeningen

Er bestaat ook een variant met tekeningen. Zo kan de eerste deelnemer een hoofd tekenen, de tweede een romp, de derde de benen en de vierde een stel voeten. Als je de tekening omplooit laat je de aanzet voor de volgende net zichtbaar.

Of je mensen of dieren tekent kies je op voorhand, of... je laat het in het midden, met een absoluut origineel resultaat tot gevolg!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Kralenenzo
Leden van de famidooclub krijgen op vertoon van de kaart 5% ...
Volkssterrenwacht Urania
1 euro korting per persoon...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo