Een superleuk vraagspel!


In deze tijd van het coronavirus, vervelen uw kinderen zich thuis... Maar wat kunt u ze nog meer aanbieden naast tekenfilms op TV? Geen paniek, hier is een idee voor een gemakkelijk binnenspel!Een spelletje spelen, daar hoeven niet altijd pionnen, kaarten of dobbelstenen aan te pas te komen. Doe samen met je kinderen eens een leuk vraag- en antwoordspel en je lacht je te pletter!

Ja / nee / zwart / wit

Zit je met je kinderen te wachten bij de tandarts, of liggen jullie met z’n allen luilekker in de zetel? Het ja/nee/zwart/wit-spel zorgt overal voor hilariteit! En je hebt er niks voor nodig, alleen twee of meer deelnemers. Dit spel bestaat al jaar en dag. Stripliefhebbers weten dat Asterix het zelfs al met de gladiatoren speelde!

Het is de bedoeling om één vraagsteller te kiezen. De anderen moeten antwoorden. En ze mogen in hun antwoord geen ja, nee, zwart of wit zeggen! De vraagsteller mag eender wat vragen, en probeert zijn tegenspelers op alle mogelijke manieren in de val te lokken.

Die tegenspelers moeten bij de pinken zijn! ‘Ja’ kan je makkelijk vervangen door ‘dat klopt’ of ‘inderdaad’; ‘nee’ wordt wel eens vermeden met ‘dat is niet de bedoeling’ of iets dergelijks.

De winnaar

Speel je dit spel met meer dan twee, dan kan je spelen tot er een winnaar is. Wie één van de verboden woorden zegt valt uit. Degene die het langst foutloos blijft is de winnaar. En die kan dan in de volgende ronde als vraagsteller aan de slag.

Strengere variant

Wil je het spel nog wat moeilijker maken, stel dan ook een verbod in op "euhm". Voor kleinere kinderen is dit nog veel te lastig...

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Het Clockarium, Museum va
Gratis voor kinderen op vertoon van Famidookaart....
Ballonnenclown Nono
5% korting op vertoon van Famidookaart...
Familiepark De Sierk
extra plezier voor leden van Famidooclub!...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo