Sprookjes en legenden


Er was eens... is wel het meest gekende begin van een prachtig verhaal van fantastische figuren uit een ver verleden en land.

Sprookjes zijn speciaal gericht naar kinderen. Ze ontstonden uit de orale traditie. De meeste sprookjes hebben dan ook een lange geschiedenis waar ze overgeleverd door mondelinge overleveringen door troubadours en gespecialiseerde sprookjesvertellers. Dit verklaart onder meer waarom sprookjes vaak verschillende variaties kennen.

De populaire Europese sprookjes die we nu kennen werden opgeschreven en gepubliceerd op het einde van de 17de eeuw. Een bekende sprookjesverzamelaar was onder meer Charles Perrault. Je kent gegarandeerd enkele van zijn sprookjes, zoals Assepoester, De gelaarsde kat, Doornroosje, Kleinduimpje en Roodkapje. Ook de broeders Grimm verzamelden een hele collectie, waaronder Repelsteeltje, Tafeltje dek je, ezeltje strek je en knuppel uit de zak, Sneeuwwitje, Hans en Grietje en vele andere...

Kinderen houden van de prachtige prinsen en prinsessen, feeën en elfjes, de vreselijke boeven, en magische creaturen. Het is een vlucht uit de weinig poëtische realiteit doorheen exotische landen en tijdperken. Een prachtig programma niet? Vooral juist voor het slapengaan!

Herlinde,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
The Little Gym Antwerpen
Doe een proefsessie en krijg vertoon van uw famidookaart een...
Zandsculptuurfestival
Korting van 4 euro p.p. op vertoon van Famidookaart...
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo