Kinderen van Moeder Aarde


Kinderen van Moeder Aarde is het eerste deel van een trilogie van Thea Beckman, uitgegeven in 1985. Het is een toekomstroman over de aarde 6 eeuwen na de Derde Wereldoorlog.

De Derde Wereldoorlog had zo’n verwoestende impact op de aarde dat de polen zijn verschoven. De Noordpool ligt nu in Japan en Groenland heeft een heerlijk zacht klimaat. Het land heet ondertussen Thule. De mensen leven er in harmonie met Moeder Aarde en met een vredelievend bestuur van vrouwen.

Op een dag verschijnt er een schip aan de horizon, uit het Badense Rijk, het vroegere Europa dat geregeerd wordt door een (mannelijke) alleenheerser, de Egon. Maar de ideeën van de Badeners over het gebruik van de natuur verschilt zodanig van die van de Thulenen, dat ze een gevaar vormen voor Thule.

De Konega, de heerseres die het land bestuurt, moet drastische beslissingen nemen om haar land en levenswijze te beschermen. Haar zoon Christian vindt de bezoekers daarentegen interessant en voelt zich eindelijk belangrijk, omdat de Badeners hem als echte man behandelen. In Thule mogen mannen immers geen machtsposities krijgen. Ze hebben er in de geschiedenis immers niets goeds mee gedaan.

De spannende confrontatie tussen de Thulenen en de Badeners is een botsing van 2 heel verschillende beschavingen, levenswijzen,... en daarom juist zo tijdloos.

Voor Thea Beckman was het verhaal na Kinderen van Moeder Aarde zeker niet afgelopen. Ze schreef nog twee vervolgboeken: Het Helse Paradijs en Het Gulden Vlies van Thule.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
sono babis
La venue d'un personnage de votre choix, visible sur le blog...
Waterburcht Pietersheim
€ 2,00 i.p.v. € 2,50 per volwassene € 6,0...
FRANLIS
groepstarief op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo