
Voor ongeveer 20 cookies heb je het volgende nodig:
175 g bloem
150 g bruine suiker
2 eigelen
125 g gesmolten boter
150 g zwarte chocolade (of melkchocolade als je dat liever hebt)
1 theelepel bakpoeder
een snuifje zout
1) Vraag aan je mama om de eieren te breken en om het eigeel van het eiwit te scheiden.
2) Meng het eigeel, de bruine suiker en de gesmolten boter met een klopper.
3) Voeg er de bloem, het zout en de bakpoeder aan toe. Roer goed.
4) Doe de chocolade in kleine stukjes en voeg die stukjes toe aan je mengeling.
5) Vraag aan je mama om een beetje boter en bloem aan te brengen op een ovenschotel. Leg kleine hoopjes van je deeg met behulp van een theelepel op de ovenschotel. Met een ’klein hoopje’ bedoelen we de inhoud van een theelepel.
6) Vraag aan je mama om je cookies ongeveer 10 minuten in de oven te laten bakken.