
Voor 4 personen heb je het volgende nodig:
200 g wortels
200 g knolselder
200 g bladspinazie
2 eieren
160 g platte kaas
4 theelepels room
100 g yoghurt
2 theelepels citroendap
enkele blaadjes kropsla
bieslook
zout en peper
1) Was de groenten en de bieslook.
2) Snij de wortelen en de knolselder in stukjes. Laat die stukjes dan gedurende 30 minuten stoomkoken of in water koken.
3) Laat de spinazieblaadjes 10 minuten stoomkoken om ervoor te zorgen dat ze een beetje krokant blijven.
4) Mix de groenten afzonderlijk en voeg elke keer 1/3 toe van de geklopte eieren, de platte kaas, zout en peper.
5) Neem kleine ovenschaaltjes en leg van elke groente een laagje erin: oranje, wit, groen.
6) Laat het geheel gedurende ongeveer 45 minuten au bain marie in de oven staan.
7) Meng de room, de yoghurt, het citroensap, een snuifje zout en peper en de gehakte bieslook. Doe het geheel in een sauskom.
8) Haal de groententerrines uit hun vorm. Leg iedere terrine op een blad sla en doe er een beetje saus over.