Een recept toevoegen [+]
Kaassoufflé
Ingredienten:

Ingrediënten voor 4 personen:

- 50 g boter
- 40 g bloem
- 250 ml melk
- 4 eieren
- 100 g geraspte gruyèrekaas
- een snuifje peper, zout en muskaatnoot


    Bereiding :

    1) Laat de boter smelten in een keteltje. Voeg er de bloem aan toe en roer goed. Zo bekom je de basis voor je witte saus.

    2) Voeg er melk aan toe totdat je een witte saus hebt. Laat die saus pruttelen totdat ze goed vast is.

    3) Breng op smaak met muskaatnoot, zout en peper.

    4) Neem de saus van het vuur af en voeg er het eigeel van 4 eieren aan toe.

    5) Klop het eiwit tot schuim en voeg de schuim al roerend voorzichtig toe.

    6) Doe er de geraspte gruyèrekaas bij.

    7) Doe de bereiding dan in een soufflévorm waar je een laagje boter en bloem in hebt aangebracht.

    8) Zet het geheel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven (210°C) en houdt de soufflé goed in de gaten tijdens het bakken.

    9) Je kan de kaassoufflé als voorgerecht serveren of als hoofdgerecht met een groene salade.

    Reacties (0)


    Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
    Mijn kortingen
    Clown Argo
    10% korting op een boeking van clown argo...
    KITTY kidsystems
    Bij het leggen van een geboortelijst en op vertoon van de Fa...
    Ollevier en Co
    Gratis 1 koffie op vertoon famidookaart....
    Meer kortingen [+]

    Website developed by MooGoo