
Voor 2 hamburgers heb je nodig:
2 grote tomaten
1 bol mozzarella
1 theelepel ketchup
1 theelepel azijn (balsamicoazijn als je daarvan houdt)
1 eetlepel koolzaadolie
een beetje bieslook
een snuifje zout en peper
enkele blaadjes sla (als versiering)
een theelepel sesamzaadjes (als versiering)
1) Was de tomaten, de sla en de bieslook.
2) Knip de bieslook in kleine stukjes met een schaar.
3) Snij de tomaten en de mozzarella in schijfjes. Vraag aan je mama om je te helpen indien nodig. Voor 2 superhamburgers heb je minstens 5 schijfjes tomaat en 4 schijfjes mozzarella nodig.
4) Leg op een bord 1 schijf tomaat, 1 schijf mozzarella, 1 schijf tomaat, 1 schijf mozzarella en nog eens een schijf tomaat. Je kan er ook een blaadje sla en een beetje ketchup tussen doen. Doe dit ook voor de 2de hamburger.
5) Meng de azijn, de olie, de bieslook, peper en zout. Zo krijg je een lekkere vinaigrette.
6) Doe een beetje vinaigrette op de hamburgers en strooi de sesamzaadjes erover.