Feng Shui in het salon

Het salon vormt het hart van het huis. Tegelijkertijd ontvangt men daar de gasten, het is dus een hoeksteen van ons sociaal leven, en, het is de plaats waar je als familie gezellig bij elkaar zit. Het moet dus een gezellige, warme en comfortabele plaats zijn.

Bovendien heb je er veel licht nodig. Opteer voor een goede verlichting die je meubels en voorwerpen mooi doet uitkomen. Kies je schilderijen en andere snuisterijen in warme en vrolijke kleuren.

Voor de zetels of canapé: zorg ervoor dat geen enkele met zijn rug gericht staat tegenover de ingang van de kamer of de schouw. Deze kan de circulatie van de Chi, een essentiële energie waarop Feng Shui is gebaseerd, immers verstoren. Je kan beter de zetels rond de lage tafel schikken.

Wanneer je een televisie hebt, vermijd je beter om alle zetels hier rondom te plaatsen. Anders kan die de kamer domineren. Naast het televisietoestel kan je een groene plant zetten om de negatieve stralingen te absorberen.

Tenslotte, vermijd om te veel meubels te zetten in deze ruimte. De energie moet zich niet concentreren in elke ruimte, maar zich doorheen het hele huis kunnen verspreiden. Vermijd ook tussenverdiepingen.

Marijke,

redactrice

aandeel :

reacties (0)
Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Rederij Euro-Line
groepstarief op vertoon van de Famidookaart...
sono babis
La venue d'un personnage de votre choix, visible sur le blog...
Meer kortingen [+]
Besparen met