Een nieuwe zwangerschap aankondigen...

Jullie hebben een toffe relatie en binnen het nieuw samenstelde gezin heeft iedereen zijn evenwicht gevonden. De verstandhouding tussen jou en het kind van je partner is goed en je bent tevreden dat alles op zijn pootjes terecht is gekomen. Om je geluk nu helemaal compleet te maken, hebben jij en je partner beslist om ook samen een kind te krijgen.


De vraag is nu hoe je die zwangerschap zal aankondigen aan het kind dat je partner heeft uit een vorige relatie en hoe het zal reageren.

Enkele tips:

- Probeer eerst en vooral te weten te komen of het kind er iets voor zou voelen om een klein stiefbroertje of -zusje te hebben. Als het graag wat gezelschap zou hebben, is er geen probleem. Als het echter geen enkele interesse toont voor een nieuwe baby in huis en nog minder als het jullie aandacht met die baby zal moet delen, dan is er enig voorbereidingswerk nodig. Zorg ervoor dat je stiefzoon of -dochter dan af en toe de gelegenheid krijgt om met kleinere kinderen te spelen. Je zal ervan staan te kijken hoe snel het de rol als ‘grootste van de bende’ zal appreciëren.

- Neem bovendien rustig de tijd om uit te leggen dat de baby het resultaat is van de liefde die jullie voor elkaar voelen. Speel ook in op zijn vrees aan liefde en aandacht te moeten inboeten en benadruk dat er liefde genoeg voor hem/haar zal overblijven. Het kan voor een kind een hele geruststelling zijn om dat te horen.

- Geef het kind van je partner ook de gelegenheid om actief deel te nemen aan de voorbereiding van de komst van de baby. Zo krijgt het niet het gevoel dat het aan de kant wordt geschoven. Vraag zo bijvoorbeeld welke babynamen het mooi vindt, welke knuffel je best zou kiezen en dat soort dingen. Zo voelt het kind dat het nog steeds een belangrijke plaats inneemt.

- Leg met eenvoudige woorden uit dat jullie hart groot genoeg is om van verschillende kinderen te houden en dat de geboorte van de baby geen afbreuk zal doen aan jullie relatie.

- Luister ook naar de angsten die het kind eventueel uitdrukt. Als het kind het gevoel heeft dat je zijn gevoelens begrijpt, kan het verder evolueren. Uiteindelijk zal de geboorte van de baby zo voor iedereen een vreugdevolle gebeurtenis zijn!

Het stiefbroertje of -zusje zal dan met open armen worden onthaald en snel beschouwd worden als het favoriete speelkameraadje.

Suzy,

Redactrice

aandeel :

Een nieuwe zwangerschap aankondigen... : lees ook

    We praten op het forum :

reacties (0)
Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Argos Centre for Art and
Korting van 20% op vertoon van Famidookaart...
Juggle Angels
Gelegenheid om te passen, te voelen en de collectie te zien ...
Zandsculptuurfestival
Korting van 4 euro p.p. op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo