Werken is positief voor alleenstaande ouders


Het blijft een dillemma voor jonge ouders: thuis blijven bij de kinderen of gaan werken? Voor alleenstaande ouders is het dillemma vaak nog groter! Financieel is het noodzakelijk om te gaan werken, maar jonge ouders voelen zich dan erg schuldig t.o.v. hun kinderen. Nochtans hoeven werkende ouders zich niet schuldig te voelen, ook niet als ze alleenstaand zijn.

Uit een online-enquête bij alleenstaande Britse ouders blijkt dat werken een positief effect heeft. Ongeveer 77 % van de respondenten die terug zijn gaan werken, voelt zich na een tijdje onafhankelijker en 73% voelt zich zelfzekerder. Een kleine 60% voelt zich over de hele lijn gelukkiger in het leven en de meerderheid moest toegeven dat hun financiële situatie er op vooruit ging.

En daar stopt het niet bij. Werken blijkt ook nog andere positieve effecten te hebben op de eigenwaarde. Ruim zes op de tien respondenten zegt dat werk hun een identiteit geeft (69%), hen socialer maakt (67%) en dat het hen het gevoel heeft iets te bereiken (65%). Ook wie op het moment van de enquête werkloos was, ging akkoord met deze stellingen.

De bevraging leerde ook dat kinderen het werk op een positieve manier beïnvloeden. De meerderheid van de respondenten was ervan overtuigd dat de zorg voor de kinderen hen zelfredzamer had gemaakt (81%), dat ze meer verschillende taken tegelijk aankonden (79%) en dat ze beter hun budget konden beheren (69%).

Uit de enquête bleek tenslotte hoe belangrijk flexibele uren en goede kinderopvang zijn. Werk en kinderen combineren is anders onmogelijk. De keuze van job wordt vaak aangepast aan de kinderopvang. Voor 67% van de werkenden bleek dat het moeilijk was om een job te vinden dat met de uren van de kinderopvang overeenstemt.


Marijke,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Het Leerhof
Welkomstdrankje met koekje/snoepje bij aankomst Gratis baby...
Camily's
Voor Famidoo's leden, ontvang een kadobon van 5€ (geld...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo