Starters in het 1e middelbaar reizen in september gratis met bus en tram


Scholieren kunnen eerste maand gratis proeven van het openbaar vervoer!Gaat je zoon/dochter naar het eerste middelbaar en zie je een gratis Buzzy Pazz probeerabonnement in september wel zitten?

Registreer voor 30 juni met het rijksregisternummer van je kind op de website van de probeeractie en dan krijg je begin augustus het probeerabonnement in de bus.

Buzzy Pazz probeerabonnement
Vlaamse scholieren die volgend schooljaar in het 1e middelbaar starten, kunnen de hele maand september kosteloos reizen met bus en tram. Met een gratis Buzzy Pazz probeerabonnement ter waarde van 33 EUR wil De Lijn, op een scharniermoment in de schoolcarrière, de keuze voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer promoten. Ouders kunnen zich op delijn.be/probeeractie registreren met het rijksregisternummer van hun zoon of dochter om het gratis maandabonnement aan te vragen.

Start het nieuwe schooljaar met een gratis probeerabonnement
Vorige week kregen 64 533 scholieren geboren in het jaar 2007 een brief in de bus met het voorstel van een gratis probeerabonnement. De ouders worden daarin uitgenodigd zich bij interesse voor 30 juni aan te melden op delijn.be/probeeractie. Wie intekent, zal het probeerabonnement op magneetkaart in de loop van de maand augustus ontvangen.

Scholieren die niet geboren zijn in 2007, maar toch starten in het eerste middelbaar in september, kunnen eveneens genieten van dit aanbod. Met een getuigschrift van het lager onderwijs of inschrijvingsbewijs van het secundair onderwijs kunnen zij het probeerabonnement aanvragen via een afzonderlijk formulier op delijn.be/probeeractie.
Met deze actie voor eerstejaars van het secundair onderwijs is De Lijn aan haar tweede editie toe, na een succesvolle try-out vorig jaar.

Minder ‘taxi mama/papa’-uren
Het probeerabonnement is geldig van zondag 1 september tot en met maandag 30 september 2019. Met het abonnement mag de abonnee onbeperkt de bus of tram nemen, ook in het weekend en voor andere verplaatsingen dan naar school. Ouders profiteren mee want worden zo vrijgesteld van heel wat mama/papa taxi-uren. Het gebruik van het abonnement houdt geen verplichtingen in.

Scharniermoment voor mobiliteitskeuze
De overstap van de lagere naar de middelbare school is een belangrijk scharniermoment voor jongeren en hun ouders. Dit gaat vaak gepaard met een nieuw traject naar de nieuwe school. Om ouders een vervoermiddel voor hun kinderen te helpen kiezen, biedt De Lijn een gratis probeerabonnement aan. Een verplaatsing met de bus of tram naar school is niet alleen veilig en efficiënt, ze laat ook toe om bijvoorbeeld ondertussen te lezen, muziek te beluisteren of bij te praten met vrienden. Bovendien haal je zo heel wat auto’s in volle ochtend- en namiddagspits van de weg.

Over de Buzzy Pazz
De Buzzy Pazz is het jongerenabonnement van De Lijn voor reizigers van 6 tot en met 24 jaar. Een Buzzy Pazz is geldig op alle bussen en trams van De Lijn, op schooldagen, maar ook tijdens het weekend en vakantiedagen. Een maandabonnement kost 33 €, een jaarabonnement 54 € (-12 jaar) en 212 € (12-24 jaar). Meer informatie: www.delijn.be/buzzypazz

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Peter's Resto
10 % op vertoon van Famidookaart...
Spido
Groepskorting wordt verleend aan groepen vanaf 20 personen....
Livingstone Museum - mine
Bij aankoop in onze winkel geniet u van 10% korting, enkel o...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo