Slaapproblemen?


Is het bij jou ook elke avond een gevecht om de kinderen in bed te krijgen? In veel gezinnen wel. En een studie wees onlangs uit dat veel kinderen moe op de schoolbanken zitten. Iedereen weet dat een moe kind vaak een vervelend kind is. Om dit te voorkomen, zochten wij enkele tips bij mekaar om van het "slapen gaan" een feest te maken!

- Je doet er best aan om rond het hele slaapgebeuren een vast ritueel te ontwikkelen. Door hen vlak voor het naar bed gaan eventjes iets rustig te laten doen, zorg je er al voor dat ze kalm zijn. Laat hen bijvoorbeeld elk avond een half uurtje naar een tekenfilm kijken. Dit laat je volgen door tandenpoetsen en tot slot lees je hen een verhaaltje voor in bed.

- Als ze hierna nog niet slapen en écht niet moe zijn, dan kan je hen eventueel nog eventjes zelf laten spelen of lezen, maar wel in bed. Zodat het duidelijk is, dat het wel tijd is om te gaan slapen. Ze zullen hierdoor het gevoel hebben dat ze zelf hun uur mogen kiezen en waarschijnlijk liggen ze binnen het kwartier in dromenland.

- Zorg voor regelmaat en routine. En hou je daar ook strikt aan. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar maak er geen gewoonte van. Zorg er vooral voor dat jij de touwtjes in handen hebt. Uiteindelijk beslis jij wanneer ze gaan slapen. Probeer het laatste uurtje voor het naar bed gaan, gezellig te maken. Loop niet van hier naar daar, maar doe iets leuks samen. Zo hebben zij een leuke afsluiter van hun dag en zal het al veel makkelijker gaan!

Heb jij problemen om je kind naar bed te brengen? Of weet je een leuke oplossing?

Ellen,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Lalali
Ontvang 5€ korting op je bestelling met de code FAMIDO...
Ballonvaarten en helikopt
10 % korting op vertoon Famidookaart...
Vaderzoon.be
10% korting op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo