Regels smartphonegebruik?


Volgens een recente studie legt 6 op 10 Vlamingen zichzelf regels op. Ben jij daar eentje van?Je smartphone: kan jij er nog zonder? Op de redactie geeft iedereen grif toe dat een leven zonder het ding bijna ondenkbaar lijkt. Zo handig met al die apps en je kalender erop. Om van alle sociale media dan nog maar te zwijgen...

Maar tegelijkertijd zijn we er ook oh zo afhankelijk van onze smartphone. De paniek die soms uitbreekt, wanneer je nog maar een paar percent batterij over hebt, maar geen lader bij de hand of stopcontact in de buurt...

Daarom leggen we onszelf steeds meer regels op om het gebruik te controleren. Zes op de tien Vlaamse smartphonegebruikers probeert zichzelf spontaan te beschermen; Dat blijkt uit een uitgebreide bevraging van imec bij meer dan 2.300 Vlamingen.

Uit die studie blijkt dat het - simultane - gebruik van digitale diensten, zoals What’s App, Netflix, YouTube, Instagram, ... blijft boomen,

Ook maken steeds meer mensen gebruik maken betalende diensten.

Ook de manier waarop we die diensten gebruiken, evolueert. We hebben toegang tot zo veel soorten schermen, maar blijken onze smartphone en laptop het meest onmisbaar te vinden.

Steeds meer mensen vinden wel dat ze te veel tijd besteden aan sociale media en leggen zichzelf spontaan regels op om hun smartphonegebruik onder controle te houden.

Welke regels leggen we onszelf op:
1) de smartphone gewoon wegstoppen
2) de vele notificaties uitschakelen
3) de smartphpne wegstoppen tijdens het rijden
4) de smartphone uit de slaapkamer verbannen
5) de smartphone niet gebruiken voor het slapengaan

Ontdek je mobiel DNA via een app
Nieuwe app van de UGent meet ’smartphoneverslaving’. De ’Mobile DNA’-app wordt gelanceerd in het kader van de bredere ’Kop Op’-campagne van de provincie Antwerpen, Mediawijs en de Gezinsbond. Die campagne zal twee jaar lopen en wil de Vlamingen zelfinzicht geven door hen een spiegel voor te houden over hun smartphonegebruik.

Gedurende twee weken monitort de app het mediagebruik en die gegevens geven daarna een persoonlijk mobiel DNA-profiel wer waarmee de gebruiker daarna zelf aan de slag kan.

De ’Mobile DNA’-app is hier gratis te downloaden voor Android-gebruikers.

Bron: Gazet van Antwerpen
Beeld: via pixabay

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Livingstone Museum - mine
Bij aankoop in onze winkel geniet u van 10% korting, enkel o...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Hotel The Oak
baby bedje- babystoel en informatiepakket...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo