Monsterspray


Weg met die monsters onder het bed! Met deze truc staat je kind nooit meer midden in de nacht aan je bed met de vraag monsters te verjagen...Zo nu en dan een spook of monster in een droom of onder het bed van een kleuter is volstrekt normaal. Angst hoort erbij in het leven en zowel kleine als grote mensen hebben er regelmatig last van. Angst helpt ons te voorkomen dat we gekke dingen doen en zorgt ervoor dat we in spannende situaties op onze hoede zijn. Angst is, met andere woorden, gezond.

Maar dat je daarvoor midden in de nacht gewekt wordt, maakt het wel moeilijk om de volgende dag een opgewekte mama te zijn en je job goed te doen. Je kind durft misschien niet meer te gaan slapen; mama moet in de buurt blijven. Sommige kinderen slapen zelfs jarenlang bij ouders in bed omdat ze bang zijn. Dat niet alleen jij maar ook je kleintje daardoor slaap tekort komt, maakt het niet gemakkelijker...

Je kind te vertellen dat monsters niet bestaan en hij daarom ook gewoon niet meer bang moet zijn, is eigenlijk niet de juiste oplossing. Je kind kan nog niet onderscheiden tussen fantasie en werkelijkheid. En ook later, als je kind tegen andere angsten aankijkt, gaan de problemen niet weg door te geloven dat ze er niet zijn. Een test op school verdwijnt niet, enkel en alleen omdat je bang bent. Leer je kind met de angst om te gaan... door met zelfvertrouwen aan een oplossing te werken.

Maak een monster-spray

- Koop een lege spuitbus of een plantenspray. Hergebruik je een spuitbus, zorg er dan voor dat er geen etiketten meer ophangen en dat er geen producten in de bus zaten die gevaarlijk kunnen zijn voor je kind. Je wil je kind niet ’leren’ met gevaarlijke producten om te gaan.

- Koop gedistilleerd water, geuraroma’s (kalmerende olie als lavendel is een goed idee).

- Versier de fles met monsters en leg je kind uit hoe het de monster-spray kan gebruiken om monsters uit de kamer of het huis te houden. Wedden dat de lavendelgeur in je huis iedereen rustig maakt?

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo