Leuk uitstapje bij de Noorderburen


Nederlandse kanalenstadje dat wij op de redactie niet kenden, blijkt heel populair bij de Chinese touristen!Giethoorn klinkt jullie misschien ook onbekend in de oren, maar het is een van de meestbezochte dorpjes in Nederland. Er wonen maar 2500 bewoners, maar het dorpje wordt jaarlijks bezocht door zo’n 1 miljoen toeristen!

Giethoorn wordt ook wel eens het Venetië van het Noorden genoemd, en dat is met haar grachtenstelsel en meer dan 170 bruggetjes niet onterecht. Gelegen in de kop van Overijssel, dus vrij noordelijk in buurland Nederland, werd hier in de 12de eeuw voor het eerst in Nederland een veenkolonie gesticht. Een bijzonder dorpje waar de huizen daken hebben van riet, waar men met de stootkar of kruiwagen spullen naar zijn huis brengt en waar geen auto’s rijden, maar bootjes varen ...

Giethoorn is de ideale plaats voor een bijzonder weekendje weg. Maar je kan het ook in een dag doen, als je niet tegen een langeren wagenrit opziet.

Van maart tot oktober kan je bootje varen. Ga je in de wintermaanden dan is het zeer kalm, wat best leuk is. Maar het kan ook zijn dat hierdoor rondvaren niet mogelijk is; schaatsen dan des te meer.

Er is ook een vakantiepark in Giethoorn, net als enkele B&B’s.

http://www.giethoorn.com/

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Camily's
Voor Famidoo's leden, ontvang een kadobon van 5€ (geld...
Het Water en Fontein Muse
minder 1 euro voor de volwassenen...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo