Ketnet laat kinderen luidop lezen met app "Ketnet dub"


De jongerenzender van de VRT heeft een nieuwe app gelanceerd voor tablets. Kinderen kunnen de stem inspreken van een van de Ketnetwrappers in drie verschillende filmpjes. Met "Ketnet dub" wil Ketnet de kinderen stimuleren om luidop te lezen in de Jeugdboekenmaand.Ketnet heeft in het kader van de Jeugdboekenmaand een nieuwe leesapp voor kinderen van zes tot negen jaar ontwikkeld: "Ketnet dub".

De gratis app voor tablets wil lezen leuker maken. Kinderen kunnen de stem inspreken van een van de Ketnetwrappers in drie verschillende animatiefilmpjes. In het driedelige avontuur "Paniek in Hamsterdam" gaan de wrappers op zoek naar hun hamster Hoera.

In de uitwerking van "Ketnet dub" werd rekening gehouden met leesniveaus van de kinderen aan de hand van het AVI-systeem (Analyse van Individualiseringsvormen). Dat systeem wordt ook in lagere scholen gehanteerd.

De gebruikers van "Ketnet dub" kunnen eerste een van de drie afleveringen kiezen die ze willen inspreken. Daarna kan het filmpje in preview bekeken worden en vervolgens begint de aflevering af te spelen en spreekt de gebruiker de stem van de wrapper in. Het opgenomen filmpje kan herbekeken worden en ook gedeeld via sociaalnetwerksites.

Ketnet wil lezen leuker maken voor kinderen

Ketnet lanceert "Ketnet dub" om kinderen te stimuleren en te inspireren om te leren lezen. Studies tonen aan dat hardop lezen een goede methodiek is om beter te leren lezen.

"Met "ketnet dub" kunnen de kinderen iets doen wat onbereikbaar lijkt, meespelen in een animatiefilm en de ster worden in hun eigen creatie en zo beter leren lezen", meldt Ketnet.

Ketnet heeft tijdens de Jeugdboekenmaand extra aandacht voor boeken. "Ketnet dub" is het grootste project van de Jeugdboekenmaand, maar er is meer.

In de "Ketnet swipe" van 4 maart werd de aftrap gegeven van de Jeugdboekenmaand met de meter en de peter van het event: Karolien Debecker en Dimitri Leue.

Dimitri Leue is ook aangesteld als "Boek King" van Ketnet. Hij leest op verschillende locaties voor aan kinderen. In vier filmpjes zijn zijn avonturen te zien. Ketnet heeft in de studio ook een "magische boekenkast" opgesteld, die gebruikt zal worden om de favoriete boeken van de wrappers voor te stellen.

Bekijk hier hoe de app werkt!

Bron & beeld: deredactie.be

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Peps binnenspeeltuin voor
10% voor speeltuinen. Voor verjaardag en kastelen huren een...
Ollevier en Co
Gratis 1 koffie op vertoon famidookaart....
Livingstone Museum - mine
Bij aankoop in onze winkel geniet u van 10% korting, enkel o...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo