Gratis app helpt ouders om na een scheiding hun leven beter te regelen


KiT - Keep in Touch - app moet de communicatie tussen ouders na een scheiding verbeteren.Want die communicatie over de kinderen loopt vaak stroef. Met een gratis app, ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit Antwerpen, kunnen de co-ouders, maar ook de kinderen, samen aan een betere communicatie werken.

Co-ouderschap is de standaard bij gescheiden koppels, maar vaak loopt dat co-ouderschap niet van een leien dakje. Bijna 1/3 van de co-ouders praat eenvoudigweg niet met elkaar en 1/4 heeft constant ruzie.

De gratis app KiT (Keep in Touch) van de Universiteit Antwerpen moet daar nu verandering in brengen. De app is niet enkel voor de ouders bedoeld; ze wil alle betrokken partijen, dus ook de kinderen, helpen om het leven praktisch te organiseren.

Functies KiT-app

De app is te downloaden voor iOS en Androiden heeft kalender waarin iedereen afspraken kan toevoegen; voor zichzelf of voor een ander gezinslid. Zo is de planning van iedereen duidelijk.

Op het prikbord kunnen foto’s en berichten gedeeld worden.

Verder is er een checklist en een chatfunctie en vind je meer informatie over uit elkaar gaan en wat daarbij komt kijken. Die info is ook op kindermaat beschikbaar.

Bron: vrtNWS

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Vonkel & Co
Leden bekomen ddubbele korting op klantenkaart...
APR Productions/All Kids
Famidoo leden krijgen bij ons 10% korting....
The Little Gym Antwerpen
Doe een proefsessie en krijg vertoon van uw famidookaart een...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo