Blijf voorzichtig met poetsproducten


Het Antigifcentrum waarschuwt opnieuw voor de gevaren van huishoudmiddelen!Het centrum krijgt namelijk elk jaar steeds meer oproepen over ongevallen met zulke producten. Het zijn zo’n 150 oproepen per dag. Ongeveer de helft van die oproepen betreft kinderen.

Die hebben dan bijvoorbeeld van een poetsproduct of cosmetica gedronken of wascapsules gegeten. Vooral het aantal oproepen voor die capsules is opvallend gestegen.

Toegegeven, ze zien er voor kinderen misschien wel een beetje uit als een snoepje. Hier op de redactie moeten we bekennen dat onze kinderen makkelijker aan de vaatwassertabletten kunnen dan aan de snoepkast...

Vooral kinderen tot 5 jaar vormen een risicogroep, omdat ze in die periode nog helemaal in de ontdekkingsfase zitten.

Blijf dus extra voorzichtig bij het opbergen van huishoudmiddelen!

Huisje, tuintje...gifje?

Om het grote publiek te wijzen op de gevaren of vergiftiging die in de woning en de tuin aanwezig zijn, heeft het Antigifcentrum een 360°-wandeling ‘Huisje, tuintje, gifje’ ontworpen.

Via een virtuele ontdekkingstocht doorheen de woning en de tuin leren jong en minder jong een selectie van een dertigtal producten kennen. Voor elk product kan je lezen wat het risico is, maar ook hoe je vergiftiging kan voorkomen en wat je kan doen als het toch misloopt.

Een aanrader!

Bron: vrt news + Belgisch Antigifcentrum

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
DH&H bvba
Klanten van Famidoo mogen gratis parkeren. Op vertoon van uw...
Juggle Angels
Gelegenheid om te passen, te voelen en de collectie te zien ...
Sunships
groepstarief op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo